Annons
Växjö

Gymnasieskolan i Växjö säljs

Växjö • Publicerad 13 januari 2022 • Uppdaterad 14 januari 2022
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Claes Bromander och Thomas Denward säljer genom sitt bolag Denbro AB gymnasieskolan Växjö Fria Gymnasium till Cedergrenska. Skolan har idag ungefär 500 elever och omsätter cirka 62 miljoner kronor.

Cedergrenska köper Växjöskolan för 45 miljoner kronor och väntas tillträda skolan under februari 2022.

Annons

– Vi är oerhört stolta och glada över den fina verksamhet som vi och våra medarbetare har byggt upp genom åren. Men nu är det dags att gå vidare och eftersom detta är vårt livsverk så har det varit väldigt viktigt vem det är som tar över ägarskapet av skolan, säger Claes Bromander och Thomas Denward, grundare av Växjö Fria Gymnasium.

Växjö Fria Gymnasium firade förra året 20 år och erbjuder undervisning i ekonomi, naturvetenskap, vård- och omsorg samt samhällsvetenskap. Inom alla gymnasieprogram finns det möjlighet att välja nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ishockey, fotboll och innebandy. Skolan har även vuxenutbildning med cirka 80 elever inom vård- och omsorg samt barn- och fritid samt en resursskola för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Cedergrenska äger sedan tidigare gymnasieskolor som Marina Läroverket, Stockholms Idrottsgymnasium, Tibble Gymnasium Campus Kista och Tibble Gymnasium Campus Täby.

– Cedergrenska tar nu klivet in i ett nytt geografiskt område och kluster. Växjö är en kommun i tillväxt med växande behov av undervisningsalternativ. Kommun är också positiv till privata alternativ. Vi ser fram emot att VFG blir en del av den Cedergrenska familjen av skolor med hög kvalitet. Det finns många områden att samarbeta kring i framtiden, säger Niklas Pålsson, vd på Cedergrenska.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons