Annons
Växjö

Gymnasieskolan i Växjö växer – utökar med 600 kvadratmeter

Växjö • Publicerad 15 juni 2022

Thoren Business School etablerade sig i Växjö hösten 2020 med lokaler i de gamla lokstallarna i Växjö. Till nästa år kommer skolan att ha tre årskullar och gymnasieskolan växer. Skolan ska börja nyttja en grannbyggnad på området och blir därmed drygt 600 kvadratmeter större.

I den nya delen blir det tre nya lärosalar, grupprum, en NO-labbsal, administrativa ytor samt uppehållsytor för eleverna.

Annons

– Vi kommer att få en lärardel med rektorsrum, personallounge och rum för administration och reception. Sedan blir det ett elevtorg då eleverna önskat en lite större yta för att umgås och vi är också väldigt stolta över att vi också bygger en ny labbsal, det känns väldigt bra att skapa ännu bättre förutsättningar för våra elever, säger rektorn Lina Lindqvist.

Utbyggnaden väntas vara klar under hösten. Skolan väntas i höst ha över 200 elever.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons