Annons
Växjö

Gymnasterna i behov av nya lokaler – har över 850 barn i kö

Växjö • Publicerad 19 april 2024
Dackegymnasterna behöver nya lokaler.
Dackegymnasterna behöver nya lokaler.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Dackegymnasterna har omkring 1100 aktiva gymnaster och 200 ledare. Samtidigt står 861 barn i kö för att vara med på föreningens gympa.

Enligt ordförande Björn Bolin har de för få lokaler som är anpassade för alla barnens behov för att kunna utöva gymnastik. Nu har föreningen vänt sig till Växjö kommun för att få hjälp med att hitta lämpliga lokaler. Dessutom föreslås ett nytt gymnastikens hus.

Annons

– Det smärtar att veta att det är väldigt många som inte kommer få plats i gymnastiken. Det tycker jag är väldigt tråkigt. Jag kommer göra allt jag kan för att se till att så många som möjligt får en plats att kunna utöva gymnastik, säger Björn Bolin till Smålandsposten.

Enligt kommunens kultur- och fritidsförvaltning är det inte praktiskt möjligt eller hållbart att skapa enskilda lösningar för respektive förening då det finns flera föreningar med behov av lokaler. Kommunen väntas nu koppla in kommunens lokalförsörjningsavdelning och Vöfab för att utreda utbudet av lokaler.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons