Annons
Växjö

H&M varslar personal – kan drabba butikerna i Växjö

Växjö • Publicerad 12 oktober 2022
H&M är en av de butiker som valt att satsa på stora storlekar - fast i nätbutik.
H&M är en av de butiker som valt att satsa på stora storlekar - fast i nätbutik.Foto: Nadia Hagberg

Klädjätten H&M ska varsla personal i sina svenska butiker. Under onsdagen kallades anställda till möte inför det kommande varslet.

– Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund, till SVT Nyheter.

Annons

Det är oklart hur många som kan komma att varslas. I ett mejl till SVT Nyheter skriver Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden, att de har beslutat att se över sin nuvarande organisationsstruktur och bemanning i butikerna runt om i Sverige.

”H&M kommer erbjuda en anställning till alla våra medarbetare i butik. I enlighet med svensk lag kommer H&M lämna ett varsel till Arbetsförmedlingen med det uppskattade antalet medarbetare som eventuellt kommer att välja att avsluta sin anställning hos H&M”, skriver Anna Wittbjer till SVT Nyheter.

H&M har två butiker i Växjö, en vid Tegnérgallerian och en på Grand Samarkand.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons