Annons

Hade ett kilo amfetamin i jackan – män döms till två år och nio månaders fängelse

I mars i år körde två män från Växjö till Skåne för att hämta narkotika.
De förvarade närmare ett kilo amfetamin i jackan men körde för fort på vägen hem och blev stannade av polis.
Männen, 26 och 27 år gamla, döms nu för grovt narkotikabrott till två år och nio månaders fängelse.
Växjö • Publicerad 2 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

Under eftermiddagen den 31 mars i år körde de två männen från Växjö till Åstorp i Skåne där de hämtade upp en påse amfetamin.

På vägen tillbaka till Växjö körde de för fort och blev stoppade av polis på riksväg 25 utanför Alvesta. Polisen kontrollerade bilen och hittade en jacka på golvet vid passagerarens fötter. I jackan fanns en påse med misstänkt narkotika.

Annons

Av utredningen framgår det att 970 gram amfetamin fanns i jackan. Mannen som satt i passagerarsätet har sagt i Tingsrätten att han trodde att det var cannabis som han hämtade upp i Åstorp.

Den 28 juni i år dömdes han för grovt narkotikabrott och två år och nio månaders fängelse. Nu döms även den andre mannen, föraren, för grovt narkotikabrott och får samma straff. Han döms även för olaga hot, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Båda männen förnekar brott.

Ytterligare en man i 29-års åldern åtalades för grovt narkotikabrott och i andra hand anstiftan till grovt narkotikabrott men han friades av domstolen.

Här saknas innehåll

Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons