Annons
Växjö

Häktet i Växjö överfullt – intagna får dela cell

Växjö • Publicerad 8 juni 2022
Foto: Kriminalvården

Smålandsposten rapporterar att häktet i Växjö är överfullt. I slutet av förra veckan var omkring 45 personer inskrivna på häktets 36 ordinarie paltser.

Några av cellerna är större än de andra och det är de som i första hand används via akuta situationer. Även andra rum har nu tvingats dubbelbeläggas.

Annons

Dubbelbeläggningen gör också att en annan bemanning krävs, inte minst nattetid. Den allmänt höga beläggningen inom kriminalvården påverkar häktet i Växjö och häktade flyttas runt av både säkerhetsskäl och platsbrist.

– Det som görs nu är att kriminalvården är i ett stabsläge gällande kapaciteten, det här med överbeläggning är vi ju inte ensamma om lokalt i Växjö. En stab arbetar med att försöka få fram nya platser och på de orter där vi har en överbeläggning som blir långvarig tittar vi på att anpassa organisationen efter detta, säger häkteschefen Tove Strandsäter till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons