GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hälften av de som vårdas på sjukhus är ovaccinerade

Kronoberg • Publicerad 12 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: LENA GUNNARSSON

Hälften av de personer i Kronoberg som under oktober, november och december behövde sjukhusvård för covid-19 var ovaccinerade. Det visar uppgifter från Region Kronoberg som P4 Kronoberg har tagit del av.

Totalt var 38 personer inlagda på sjukhus för covid-19 under de tre månaderna och 19 av dem var alltså ovaccinerade.

Fyra patienter vårdades på intensiven under den aktuella perioden, hur många av dem som var ovaccinerade vill regionen inte avslöja för radion.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.