Växjö

Halstatuerad fortkörare kände inte igen sig själv – det gjorde domstolen

Mannen nekade till fortkörningen och kände inte alls igen sig själv på fartkamerans foto. Men tingsrätten såg tydliga likheter, framför allt hans framträdande halstatuering.
Växjö • Publicerad 31 mars 2023
Foto: Johannes Lindén

Förra hösten fångade en fartkamera på Rottnevägen strax norr om Sandsbro en bilförare som körde elva kilometer för snabbt på den 70-skyltade sträckan.

När bilens ägare – en man i 30-årsåldern som bor i länet – nekade till att ha suttit bakom ratten vid tillfället fick åklagaren ta fallet till Växjö tingsrätt, där han blev åtalad för brott mot trafikförordningen.

Vid rättegången fortsatte mannen att neka och berättade att han inte såg några likheter alls mellan mannen på bilden och sig själv. Tingsrätten kunde däremot vid en jämförelse av mannens utseende i rättssalen, hans körkortsfoto och föraren på fartkamerans foto se flera tydliga likheter. Bland annat fäste domstolen stor vikt vid att mannen och föraren på fotot hade exakt samma framträdande halstatuering.

”På grund av XX tatuerade hals och en jämförelse av halsen på de olika bilderna av XX är det vidare uppenbart att han är föraren av aktuellt fordon”, skriver tingsrätten i domen.

Mannen döms därmed för fortkörningen och ska betala 2 000 kronor i penningböter.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.