Annons

”Halvnaken” kvinna fick inte komma in på krogen – misshandlade polis

Polisen fick flera hårda knytnävsslag i ansiktet under tumultet inne polisbilen.
Nu döms en tidigare ostraffad kvinna – som säger att hon inte har några minnen av händelsen – för våld mot tjänsteman.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
.
.Foto: Patric Söderström

En helgnatt i våras upptäckte en polispatrull en 37-årig kvinna som bråkade med ordningsvakterna utanför nöjesstället O'Learys på Storgatan, efter att ha blivit nekad inträde. Poliserna beslutade att kvinnan – som de uppgav var ”halvnaken” och kraftigt berusad – skulle omhändertas enligt LOB.

Men på vägen till polishuset uppstod tumult i polisbilen. Polisen som satt i baksätet har uppgett att 37-åringen blev stökig och när han försökte hålla fast henne fick hon loss ena armen och slog flera hårda knytnävsslag i hans ansikte samt rev honom.

Annons

37-åringen sattes i fyllecell och blev misstänkt för brottet våld mot tjänsteman.

Vid rättegången i Växjö tingsrätt berättade den tidigare ostraffade kvinnan att hon hade druckit öl och vodka den aktuella kvällen och att hon inte hade några minnen alls kring händelserna utanför krogen eller i polisbilen. Hon tillade att ”det är möjligt” att hon slagit polisen, men hon kunde inte minnas detta.

Polisen som satt i förarsätet vittnade om att det var full kalabalik i baksätet och att 37-åringen ”blev tokig” och även försökte bitas, samt att hans kollega fick kraftiga rivsår i ansiktet.

Tingsrätten skriver i domen att straffvärdet för våldet ligger på en månads fängelse, men eftersom 37-åringen lever under ordnade sociala förhållanden döms hon i stället till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Den utsatte polisen yrkade på 6 000 kronor i skadestånd för kränkning, men rätten avslår det kravet med motiveringen att våldet som han utsattes för ”inte gått utöver vad han som polis måste antas ha haft beredskap inför”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons