Annons
Växjö

Han är årets lärare på Linnéuniversitetet i Växjö

Växjö • Publicerad 17 juni 2022
Mats Trondman.
Mats Trondman.

Linnéuniversitetets studenter har utsetts årets lärare i Kalmar och Växjö 2022.

Studenterna har via Linnékåren nominerat lärare. Flest och bäst motiveringar fick docenten Cecilia Holmqvist på institutionen för fysik och elektroteknik i Kalmar och professor Mats Trondman på institutionen för kulturvetenskaper i Växjö

Annons

Linnékåren överlämnade diplom och blommor till Mats Trondman vid Teleborgs slott under onsdagen.

Studenterna har bland annat beskrivit Mats Trondman som "trevlig, bra på att lära ut, lyhörd och diskuterar bra med sina studenter. Varje fundering och fråga möts med entusiasm och bejakas av Mats, och alla hans föreläsningar känns givande". En annan student ska ha lyft upp att "Mats besitter gränslösa mängder kunskap om sitt ämne och livet i stort. En pålitlig, vänlig människa med ett genuint intresse för sina studenter och att lära ut. Hela klassen önskar han kunde hålla alla våra kurser. Vi är glada att han inte gick i pension innan vi fick chansen att undervisas av honom.”

Cecilia Holmqvist beskrivs av studenter som mycket pedagogisk och att hon "lägger så otroligt mycket tid på sina studenter och gör allt för att förklara fysik på ett förståeligt sätt. Hon är inte rädd för att ändra på tidigare lärares upplägg för att förenkla för studenterna. Hon är den bästa läraren jag haft.”

Jessica Hagström, Utbildningsbevakare i Växjö, överlämnar blommor och diplom till Mats Trondman.
Jessica Hagström, Utbildningsbevakare i Växjö, överlämnar blommor och diplom till Mats Trondman.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons