Annons
Växjö

Han är årets lärare vid Linnéuniversitet i Växjö

Växjö • Publicerad 2 juli 2023
Tobias Rödlund, lärare på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö.
Tobias Rödlund, lärare på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Johannes Rydström

Varje år väljer studenterna vid Linnéuniversitetet att lyfta fram och uppmärksamma två lärare som på olika sätt bidragit till studenternas lärande och utvecklingsresa på ett exceptionellt sätt. En lärare i Växjö och en lärare i Kalmar får varje år Linnékårens utmärkelse ”Årets lärare 2023”.

Årets mottagare är Tobias Rödlund vid polisutbildningen i Växjö och Per Nilsson vid Sjöfartshögskolan i Kalmar. Enligt Linnékåren blev Tobias Rödlund nominerad av flera av sina studenter på grund av sitt lugn, skickliga pedagogik och förmåga att skapa trygga relationer till sina studenter för att hjälpa dem genom sina studier.

Annons

Per Nilsson får priset eftersom nomineringarna påtalar hans lyhördhet, goda pedagogik, inkluderande och goda återkoppling.

”Dessa egenskaper, som båda lärare visar, ser vi på Linnékåren som ett sätt att möta studenterna där de är och stimulera det livslånga lärandet. Framförallt ges studenterna de bästa förutsättningarna för att, oberoende av utgångsläge, göra en framgångsrik utvecklingsresa som gör dem rustade för att bidra till att möta samhällsutmaningar i enlighet med Linnéuniversitetets mål och vision”, skriver Linnékåren.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons