Annons
Växjö

Han är årets lärare vid LNU i Växjö

Växjö • Publicerad 17 juni 2024
Håkan Johnsson har utsetts till Årets lärare i Växjö av studenterna vid Linnékåren som här representeras av ordförande Mia Parkkinen.
Håkan Johnsson har utsetts till Årets lärare i Växjö av studenterna vid Linnékåren som här representeras av ordförande Mia Parkkinen.Foto: Pressbild

Varje år utser studenterna vid Linnéuniversitetet, genom Linnékåren, Årets lärare. Utmärkelsen går till en lärare i Växjö och en lärare i Kalmar som på olika sätt har bidragit till studenternas lärande och utvecklingsresa på ett exceptionellt sätt.

I Växjö går priset till Håkan Johnsson som är universitetsadjunkt i byggteknik sedan 2020. Han har en civilingenjörsexamen i väg- och vattenbyggnadsteknik från Lunds tekniska högskola och har ungefär 30 års erfarenheter som konstruktör och teknisk chef inom framför allt betongelementindustrin.

Annons

Han har av studenterna hyllats för sitt positiva bemötande, sin förståelse och förmåga att hjälpa och sitt pedagogiska lärosätt.

”Håkan ser oss studenter med ett leende på läpparna. En mer stöttande, positiv och förstående lärare får man leta efter. Jag önskar att alla studenter får äran att ha Håkan som lärare”, står det i en av nomineringarna.

I Kalmar prisas Peter Gålén, universitetetsadjunkt på institutionen för matematik.

”Dessa lärare bidrar till att rusta studenterna med bra tillvägagångssätt och verktyg att ta sig an inte bara studierna utan också framtiden ute i samhället”, skriver Linnékåren bland annat i motiveringarna till årets vinnare.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons