Annons

Han är ny ordförande för Krom

Växjö • Publicerad 5 april 2023
Jonas Berg är ny ordförande för Kronobergs Marknadsförening, Krom.
Jonas Berg är ny ordförande för Kronobergs Marknadsförening, Krom.Foto: Alexander Hall

1980 startades Kronobergs Marknadsförening, Krom, som idag har runt 200 medlemmar från olika branscher inom privata näringslivet och offentlig sektor. Föreningen anordnar frukostträffar, seminarier och andra aktiviteter kopplade till marknadsföring och kommunikation och utser varje år Årets Marknadsförare i Kronoberg.

Nu har Jonas Berg, som till vardags är marknadskommunikatör på Länsförsäkringar Kronoberg, valts till ny ordförande. Han efterträder Joanna Kron som varit ordförande i ett par år.

Annons

– Det känns väldigt spännande. Jag har suttit i styrelsen några år men det blir lite nytt att ta över ansvaret att leda arbetet. Jag vill dels förvalta det vi har och dels hitta nya spännande idéer som skapar värde i form av nätverk och inspiration för våra medlemmar, säger Jonas Berg.

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya roll?

– Jag har jobbat mycket med kommunikation, marknadsförening och ledarskap och ska nu hålla en struktur och möjliggöra för mina styrelsekollegor att göra sitt jobb på bästa möjliga sätt och frigöra deras kreativitet.

Förutom Joanna Kron lämnar Åsa Brittsten-Hjelm och Maria Molin styrelsen. De efterträds av Sara Albertsson på Ready Digital, Rickard Andersson på Get Social och Marika Sunesson på Sparbanken Eken.

I styrelsen sitter också Filip Lendahls på Boards on Fire, Maja Rudhe på Linnéuniversitetet, Elin Ivarsson på Fortnox, Kristoffer Karlsson på ProCivitas, Martin Johansson på Mediehuset SMP och Olof Björkmarker, som nyligen meddelat att han ska lämna rollen som kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun för att bli chef för avdelningen för administration och säkerhet på Ljungby kommun.

De två senaste ordförandena, Joanna Kron och Maja Karlberg, sitter båda i den nya valberedningen som valts tillsammans med Cecilia Ahlqvist på RE-Source.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons