Annons
Växjö

Han är ny vd för Videum

Växjö • Publicerad 17 juni 2022
Foto: STUDIO Halmstad

Växjö kommun har ändrat bolagsstrukturen och ska ha ett bostadsbolag med namnet Vidingehem, ett lokalbolag med namnet Vöfab och ett Science Park-bolag med namn Växjö Linnaeus Science Park.

I början av året rekryterades Niclas Ramström som ny vd för det nya lokalbolaget. Han har tidigare varit vd för Ikea Property. Nu har han också tagit över som vd för Videum och Vöfab.

Annons

– Även om vi tjuvstartat lite med introduktionen under våren känns det bra att nu faktiskt vara på plats och helt kunna fokusera på mitt nya uppdrag. Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och medarbetare få forma och utveckla det nya lokalbolaget, säger Niclas Ramström.

Han tar över som vd för Videum efter Christer Carlsson som har varit tillförordnad vd sedan David Svensson lämnade tjänsten efter 13 år i april 2022.

Det nya lokalbolaget Vöfab AB börjar sin verksamhet i januari 2023. Det är en sammanslagning av det nuvarande kommunala fastighetsbolaget Vöfab och de delar av de kommunala bolagen Vidingehem och Videum som erbjuder lokaler.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons