Annons
Växjö

Han är skaparen av årets kulturnattsbild

Växjö • Publicerad 20 november 2021
Anders Dahlberg har skapat årets kulturnattsbild. Han har studerat på konstfack och arbetar i sin ateljé på Italienska Palatset samt deltid som bildlärare på Växjö Kulturskola.
Anders Dahlberg har skapat årets kulturnattsbild. Han har studerat på konstfack och arbetar i sin ateljé på Italienska Palatset samt deltid som bildlärare på Växjö Kulturskola.Foto: anders@bergon.se

Varje år skapas ett konstverk till Växjö kommuns evenemang Kulturnatten. I år är det konstnären Anders Dahlberg som skapat bilden Kulturnatten 2022. Konstverket ska representera årets tema, som 2022 är ”Tillsammans”.

– Jag tror att vi behöver varandra mer än någonsin så här under pandemin och kulturen kan vara en tröst i tuffare tider, säger Anders Dahlberg om att jobba med temat Tillsammans.

Annons

I sitt verk ville Anders Dahlberg skildra bekanta inslag från Växjö stad.

– Jag ville hitta saker som representerar Växjö för mig och fastnade för stadens offentliga konstverk. Jag valde ut bland andra Pissed Elin och Legend i glas. Det sitter också en berguv i ett träd där jag bor, då jag har suttit uppe på kvällarna och arbetat med bilden har dess hoande hållit mig sällskap, så den fick också vara med i kollaget, säger Anders Dahlberg.

2021 ställdes kulturnatten in till följd av pandemin. Men den 29 januari 2022 är det dags igen. Då kan Anders Dahlbergs bild och flera andra av hans verk ses på Växjö konsthall.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons