Annons
Växjö

Han blir centrumledare för Växjö City

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Tomas Ekelius, Joakim Olofson och Nils-Petter Nilsson.
Tomas Ekelius, Joakim Olofson och Nils-Petter Nilsson.Foto: Pressbild

För fem år sedan klev Nils-Petter Nilsson in som ny vd och centrumledare för Växjö City och efterträdde då Karin Bååth. I september ska han gå på föräldraledighet och nu har hans vikarie presenterats.

Det är Joakim Olofsson, som sedan 1997 har varit anställd på Brothers och sedan 2021 äger butiken.

Annons

– Jag ser fram emot denna spännande utmaning. Tillsammans med styrelse och intressenter ska jag fortsätta arbetet med att göra Växjö City till en attraktiv och uppskattad plats, säger han.

Under våren har styrelsen för Växjö Citysamverkan AB, som består av nio representanter från det lokala näringslivet, fastighetsägare och Växjö kommun fått in ett stort antal ansökningar. Joakim Olofsson beskrivs ha en ”gedigen insyn och erfarenhet av bolaget i form av samverkansmedlem sedan många år, och han har även en gedigen erfarenhet av handel”.

– Bland alla sökande stack Joakim ut. Han kan verksamheten och han kommer att hantera detta ansvar på ett professionellt sätt. Det känns skönt att ge uppdraget till en uppskattad och välkänd person med gedigen kunskap om citys värde och utmaningar, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö Kommun samt styrelseordförande i Växjö Citysamverkan AB.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons