Annons
Växjö

Han blir ny direktör i regionen: “En lite annorlunda bakgrund

Nyligen stod det klart att Pontus Juhlin lämnar som HR-direktör för Region Kronoberg. Nu anställs hans ersättare – Magnus Johansson från grannregionen Kalmar.
Växjö • Publicerad 2 juli 2023
56-årige Magnus Johansson kommer från Region Blekinge och blir ny direktör i Region Kronoberg.
56-årige Magnus Johansson kommer från Region Blekinge och blir ny direktör i Region Kronoberg.Foto: Pressbild/Region Kronoberg, Smålandsposten/Montage

Sex högt uppsatta chefer har lämnat sina roller i Region Kronoberg inom loppet av fyra månader. Region Kronoberg har börjat tillsätta nya personer för att fylla pusselbitarna i chefsledet.

Katarina Andersson har blivit ny servicedirektör. Nu står det även klart att 56-årige Magnus Johansson blir ny HR-direktör i Region Kronoberg.

Annons

Han kommer senast från Region Kalmar där han varit HR-chef i hälso- och sjukvårdsförvaltningen i nio år. Magnus Johansson har dessutom i flera år arbetat som chef inom bland annat psykiatrin i Kalmar och i Kalmar kommun.

– Jag har nog en lite annorlunda bakgrund jämfört med många andra i samma roll, eftersom jag har redan tidigt i min yrkeskarriär arbetade som ”vanlig” chef och dessutom har varit chef inom hälso- och sjukvårdsverksamheter, säger Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

HR-chefen kommer få ta hand om flera uppmärksammade utmaningar. Kompetensförsörjningen med att försöka behålla och rekrytera nya anställda. Minska kostnaden för hyrpersonal. Men också arbeta med chef- och ledarskapet inom regionen som har varit kritiserat detta året och lett till att chefer på tunga poster fått lämna.

– Magnus Johanssons bakgrund och erfarenheter är spännande och värdefulla, och han har en gedigen erfarenhet av och intresse för frågor som är viktiga för oss, framför allt kompetensförsörjning och hyroberoende, säger regiondirektör Martin Myrskog i en kommentar.

Den nya HR-direktören börjar sin tjänst i Region Kronoberg den 16 oktober.

Men än är inte Region Kronoberg klara med rekrytering av viktiga chefsposter. Både en ny hälso- och sjukvårdsdirektör samt en ny verksamhetsområdeschef för primärvård, psykiatri och rehab kommer att anställas. Detta då både Roger O Nilsson och Hanna Svensson lämnat sina tjänster.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons