Annons
Växjö

Han blir ny gruppledare för M – här är alla förändringar

Moderaterna i Växjö har valt de politiker som tar över Denice Brewers uppdrag när hon lämnar för att bli Anna Tenjes pressassistent.
Anton Olsson tar över som ny gruppledare.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
Anton Olsson (M), partiets ny gruppledare i Växjö.
Anton Olsson (M), partiets ny gruppledare i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Växjömoderaternas fullmäktigegrupp beslutade under måndagen vilka politiker som ska ta över Denice Brewers uppdrag, detta efter att hon värvats till äldre- och socialförsäkringsministerns Anna Tenjes stab.

Gruppledare för fullmäktigegruppen blir oppositionsrådet Anton Olsson.

Annons

– Det känns fantastiskt roligt att få detta förtroende och jag är ödmjuk inför uppgiften. Vi har ett starkt lag i fullmäktigegruppen med bred kompetens och erfarenhet. Nu behöver vi fortsätta arbetet med att utveckla vår politik och rusta oss inför valseger 2026, säger han i ett pressmeddelande.

Suzanne Frank (M) blir ordinarie i kommunstyrelsen.
Suzanne Frank (M) blir ordinarie i kommunstyrelsen.Foto: Per Jodenius

Suzanne Frank blir ordinarie i kommunstyrelsen, ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott och ordinarie i Växjö Kommunföretag AB.

Glenn Nilsson blir i stället ersättare i kommunstyrelsen, medan Benjamin Stynsberg blir andre vice ordförande i Miljö och byggnämnden och Johnny Lindman blir partiets gruppledare i Servicenämnden.

Här saknas innehåll

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons