Annons
Växjö

Han blir ny ordförande för Moderaterna i länet

Växjö • Publicerad 3 april 2023
Oliver Rosengren (M) i talarstolen i riksdagen. Foto: Sveriges Riksdag
Oliver Rosengren (M) i talarstolen i riksdagen. Foto: Sveriges Riksdag

Efter sex år på posten så meddelade Suzanne Frank att hon inte ställer för omval till förbundsordförande för Moderaterna i Kronoberg. Nu har valberedningen tagit fram sitt förslag efterträdare. Valet faller på Oliver Rosengren som sitter i riksdagen för Moderaterna, är tidigare kommunalråd i Växjö och har haft andra uppdrag inom partiet i länet. Han har även suttit förbundsstyrelsen i över ett decennium.

– Valberedningen har under våren arbetat med att få ihop en ny förbundsstyrelse och vi har kommit fram till att Oliver Rosengren ska bli vår nya förbundsordförande att leda Kronobergsmoderaterna. Vi är övertygade om att Oliver kommer att fortsätta det arbete som Suzanne Frank har lagt grunden för och att han är en kraft att leda partiet inför nästa val, säger valberedningens ordförande Thomas Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Annons

Oliver Rosengren själv ser fram emot att bli vald till ordförande och vill göra Moderaterna till länets största parti 2030.

Här saknas innehåll

– Jag är hedrad för förtroendet att föreslås till förbundsordförande och trygg med att den styrelse som valberedningen satt ihop kommer stärka förbundet med olika erfarenheter, förmågor och perspektiv. Det är en välbalanserad kombination av förnyelse och stabilitet som jag hoppas får stämmans stöd, säger Oliver Rosengren och fortsätter:

– Medan Moderaterna krympte i landet växte vi i Kronoberg och för första gången på 40 år gick det bättre här än i riket. Jag söker nu stämmans förtroende att leda arbetet för att göra det som krävs för att vi ska bli största parti i länet 2030.

Den 22 april samlas representanter från länets åtta kommuner när Moderaterna i Kronoberg har förbundsstämma. Då ska beslutet att göra Oliver Rosengren till ny förbundsordförande formaliseras.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons