Annons
Växjö

Han blir ny rektor på Centrumskolan i Växjö

Växjö • Publicerad 19 mars 2024
Foto: Johannes Turstam

Bengt Hedenbergh Bornliden lämnar arbetet som rektor på Östregårdskolan för att bli ny rektor på Centrumskolan i Växjö.

– Jag är jätteglad men också ödmjuk inför att tillträda som rektor för Centrumskolan. Att tillsammans med personalen utveckla verksamheten utifrån de politiska beslut som är tagna ser jag verkligen fram emot, säger Bengt Hedenbergh Bornliden.

Annons

Centrumskolans vara eller icke vara var under hösten en omdiskuterad fråga men till slut enades sex partier om att skolan skulle bli kvar men att det ska vara en förstärkt central styrning av skolan med fokus på att höja kunskapsresultaten.

För läsåret 2022/2023 nådde endast 18 procent av eleverna i årskurs 6 på Centrumskolan målen och resultaten för nationella proven i årskurs 3 tyder på brister i kunskapsutvecklingen.

Bengt Hedenbergh Bornliden kommer att vara på plats på Centrumskolan någon dag i veckan från och med påsklovet och sedan börja sin nya tjänst fullt ut till höstterminen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons