Annons
Växjö

Han blir ny vd för anrika familjeföretaget

Familjeägda leksaksföretaget Micki Leksaker AB i Gemla har hittat sin nya vd. Det är Christian Nilsson som tar över posten.
Gemla • Publicerad 8 juli 2024
Christian Nilsson blir ny vd på Micki Leksaker.
Christian Nilsson blir ny vd på Micki Leksaker.Foto: Pressbild

Den nya vd:n tar över efter Jonas Aronsson som tidigare i år meddelade att han lämnar rollen efter 40 år i bolaget. Nu ska Christian Nilsson leda företaget genom en utvecklingsfas där långsiktiga strategier kommer ha en avgörande betydelse.

– Jag är inspirerad och glad över att få ansluta mig till Micki och ett fantastiskt kompetent och drivet team. Jag ser fram emot att få leda bolaget vidare med ett starkt varumärke och mycket fina värderingar och skapa än mer förutsättningar till att sprida mer lek och skratt till världen, säger Christian Nilsson, tillträdande VD på Micki i ett pressmeddelande.

Annons

Christian Nilsson har tidigare varit vd för Växjöföretaget Galvin Green AB i närmare 20 år. Han har också varit marknads- och försäljningschef på Sordin AB. Jobbet som vd på Micki börjar han i november.

– Det känns fantastiskt bra att Christian blir en del av Micki. Christian har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla bolag som likt Micki har högkvalitativa produkter och ett fint varumärke att utveckla vidare, säger Elin Lydahl, styrelseordförande på Micki som har cirka 40 anställda.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons