Annons
Växjö

Han blir ny vd för Destination Småland

Växjö • Publicerad 12 augusti 2022
Eric Wickell, vd för Destination Småland.
Eric Wickell, vd för Destination Småland.Foto: Destination Småland

I våras lämnade Oskar Wijk rollen som vd för Destination Småland för Växjökoncernen Einar Operatings affärsområden inom food och facility management. Sedan dess har Helena Collin varit tillförordnad vd för bolaget i väntan på en ny vd-rekrytering.

Nu har en ny vd utsetts. Nästa vecka tillträder Eric Wickell som vd för Destiantion Småland. Han kommer närmast från Advisory AB där han varit vd och delägare.

Annons

– Intresset för denna roll har varit stor. Valet föll på Eric Wickell då hans kompetens kommer gynna vårt framtida arbete, säger Thomas Ragnarsson, ordförande för Destination Småland.

Eric Wickell har tidigare arbetat på Växjö Småland Airport i många år och varit med och skapat, rekryterat, utbildat och driftsatt nya Scandinavian Mountains Airport i Sälen.

– Jag ser med tillförsikt fram emot att fortsätta Destination Smålands fantastiska arbete och utveckling inom besöksnäringen. Efter ett par år i en annan bransch, hoppas jag kunna komma med innovativa och nya idéer för att vidareutveckla regionen, säger Eric Wickell.

Destination Småland utsågs förra året till Årets marknadsförare i Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons