Annons
Växjö

Han blir ny vd för organisationen

Växjö • Publicerad 6 maj 2023
Paul Robertson är ny vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge
Paul Robertson är ny vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg BlekingeFoto: Pressbild

Efter 35 år som vd för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge går Mats Halling i pension i år. Nu har hans ersättare utsetts. Det är Paul Robertson, som närmast kommer från tjänsten som vice vd inom livsmedelskoncernen KLS Ugglarps AB med särskilt ansvar för tillförsel, inköp, transporter och säkerhet.

– Jag är tacksam för det stora förtroendet och ser fram emot att sätta mig in i verksamheten och lära känna alla medarbetare. Den gröna näringen är avgörande för landets livsmedelsförsörjning. Hushållningssällskapets anrika arbete inom bland annat lantbruksrådgivning och utbildning av kompetent arbetskraft är mer angeläget än på väldigt länge, säger Paul Robertson.

Annons

Hushållningssällskapet är en fristående medlemsorganisation som arbetar för utveckling av landsbygden. Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge har ungefär 2 500 medlemmar, tre naturbruksgymnasier i Ingelstad, Gamleby och Kalmar och erbjuder expertrådgivning inom bland annat växtodling, bygg, skog, fiske, miljö och ekonomi.

– För oss har det varit viktigt att hitta en person med engagemang och erfarenhet av att leda ett företag med över 200 medarbetare. Vi har varit grundliga i rekryteringsprocessen och känner att vi hittat rätt i Paul Robertson, säger Stefan Johansson, ordförande i förvaltningsutskottet (styrelsen) för Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons