Annons
Växjö

Han blir ny vd för regionala bolaget

Växjö • Publicerad 13 oktober 2022
Florim Albborn är ny vd på SSAM.
Florim Albborn är ny vd på SSAM.

I mitten av juni kunde vi avslöja att Jessica Cedervall lämnar uppdraget som vd för SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB, efter tre år på posten. Nu har hennes efterträdare presenterats.

Det är Florim Albborn som lämnar jobbet som platschef på Tarkett för att bli vd på SSAM som är ett regionalt avfallsbolag som ägs av Lessebo-, Markaryds-, Tingsryds-, Växjö- och Älmhults kommun.

Annons

– Jag kan bidra med ett brett perspektiv på hållbarhet, produktion och ekonomi som kan leda till nya produkter och tjänster och med det bättre service till våra kunder, invånare och företag. SSAM har en viktig roll att stödja kommunerna och regionens omställning till en hållbar framtid, säger Florim Albborn.

Han är i grunden ingenjör och har lång erfarenhet av ledande positioner inom flera branscher. Han har tidigare bland annat varit vd på Spaljisten.

– Vi är mycket glada att välkomna Florim Albborn till SSAM. Hans inkluderande ledarskap och fokus på hållbarhet kommer att tillföra såväl nytänkande som ett genuint hållbarhetsperspektiv till ett så viktigt framtidsområde som SSAM verkar inom, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö och ordförande i SSAM.

Jessica Cedervall lämnar SSAM och blir ansvarig för Fortums svenska verksamhet inom recycling & waste.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons