Annons

Han blir ny vd för stora Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 18 september 2023
Ville Kangasmuukko Nordström är ny vd för Outnorth
Ville Kangasmuukko Nordström är ny vd för OutnorthFoto: Pressbild

Den prisade e-handelsaktören Outnorth, som har sitt huvudkontor i Växjö och även butiker i city, har rekryterat en ny vd.

Det var i april i år som Harald Ennen meddelade att han skulle lämnade vd-posten efter nästan fem års tid. Under de senaste åren har Outnorths omsättning mer än fördubblats och företaget har vuxit kraftigt.

Annons

Från och med den 1 januari nästa år är det Ville Kangasmuukko Nordström som ska leda företag in i framtiden som vd. Han kommer närmast från vd-posten på Bubbleroom och får i uppgift att vidareutveckla och ta Outnorth till nästa nivå.

–Outnorth är ett spännande bolag med en stark marknadsposition i Norden inom outdoorsegmentet. I takt med att intresset för natur- och friluftsliv ökar i samhället, så är Outnorth väl positionerade med ett konkurrenskraftigt erbjudande inom denna nisch. Dessutom har de en stark och naturlig inriktning på hållbarhet samt en vision om att inspirera fler människor att vistas utomhus, vilket jag verkligen uppskattar, säger Ville Kangasmuukko Nordström i en kommentar.

Han är utbildad civilekonom och har varit vd för Bubbleroom sedan 2015. Innan dess jobbade han i olika roller inom H&M, bland annat med digital affärsutveckling och expansion.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Ville står för ett starkt och positivt ledarskap, och vet vad som krävs för att navigera framgångsrikt i en konkurrensutsatt bransch där tillväxt och lönsamhet ständigt ska balanseras. Hans djupa kunskap och långa erfarenhet inom e-handel kommer att vara av stor betydelse framåt för att förverkliga Outnorths höga ambitioner om expansion och utveckling, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och vd för ägarbolaget Egmonts e-handelsområde.

Outnorth, som från början hette Kalmar Kommissionsaffär, grundades 1926 i centrala Kalmar och finns sedan 2002 även i Växjö. Bolaget flyttade för ett par år sedan sitt lager från Växjö till Hisingen men har kvar huvudkontoret i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons