Annons

Han blir Östers nya huvudtränare

Växjö • Publicerad 27 december 2023
Bild från dagens presskonferens.
Bild från dagens presskonferens.Foto: Filip Elg

Under onsdagseftermiddagen kallade Östers IF till presskonferens. Där presenterades Martin Foyston som lagets nya huvudtränare. Den 41-årige engelsmannen kommer senast från jobbet som Per-Mathias Högmos assisterande tränare i BK Häcken. Foyston har tidigare varit assisterande tränare i Norges landslag och Djurgården. Engelsmannen har även varit videoanalytiker i Fulham FC.

– Från första sekunden när jag klev in på arenan så kände jag djupt i hjärtat att det här är en plats som jag vill vara en del av. Jag längtar efter att få träffa våra supportrar, personalen och alla spelare. Tillsammans skall vi arbeta hårt för att nå våra gemensamma mål. Jag vill rikta ett stort tack till Öster som ger mig chansen att vara en del av en klubb med en stolt historia och framför allt en ljus framtid. När vi kliver ut på gräset till årets första match så kommer vi att göra precis allt för att göra er stolta över oss, säger Martin Foyston på Östers hemsida.

Annons

Östers sportchef Vito Stavljanin uttrycker på hemsidan att han är nöjd med rekryteringen:

– i har arbetat systematiskt och strukturerat och varit noggranna i vår process med att hitta nästa huvudtränare för Öster. Vi är mycket glada att vi har hittat en lösning med Martin och ser fram emot återstarten med spelartruppen i januari. Vi får en tydlig kravställare, en hårt arbetande tränare med en bred erfarenhet och en bra person som vill ta nästa steg tillsammans med klubben.

Kontraktet sträcker sig över två år med option på ett års förlängning. Foyston tillträder sin nya tjänst i januari.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons