Annons
Växjö

Han blir rektor på nya skolan i Växjö

Växjö • Publicerad 23 december 2021
Anders Hjelm, utsedd till rektor på nya Internationella Engelska skolan i Växjö. Foto: Pressbild.
Anders Hjelm, utsedd till rektor på nya Internationella Engelska skolan i Växjö. Foto: Pressbild.

Höstterminen 2022 ska Internationella Engelska skolan på Telestadshöjden stå klar för att ta emot cirka 600 elever. Anders Hjelm har utsetts till Växjöskolans rektor.

– Det här är en skolmiljö som jag är van vid, där man som lärare och skolledare alltid är synlig i skolan, där det är många vuxna i verksamheten som syns hela tiden och som alltid träffar familjerna på morgonen och eftermiddagen när de lämnar och hämtar sina barn. Det är något jag uppskattar, och som gör att kommunikationen blir öppen och tydlig för alla, både elever, föräldrar och persona, säger Anders Hjelm om IES Växjö.

Annons

58-åringen inledde sin karriär som lärare i svenska och engelska i Malmö. Sedan dess har cv:t utökats med flera internationella skolor i bland annat Indonesien, Kina, Kuba, Portugal, Venezuela och Vietnam.

– Jag tar med mig en förståelse för många kulturer och språk, och hur människor lever i olika delar av världen. Jag har en flexibilitet, tror jag, och ser alltid till elevernas bästa, oavsett vad de har för bakgrund och framtidsutsikter, säger Anders Hjelm, i ett pressmeddelande på skolans hemsida.

Anders Hjelm tillträder sin nya roll som rektor på IES Växjö den 1 februari. Hans första uppgift blir att sätta ihop ett team med assisterande rektorer, lärare och övrig skolpersonal. Han menar på att man kommer att leta efter resurser både lokalt och utomlands.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons