Annons
Växjö

Han får chefsjobb inom Svenska kyrkan

Växjö • Publicerad 23 april 2023
Jonas Tenje.
Jonas Tenje.Foto: Bo Ströberg

Svenska kyrkan Växjö gör en satsning på kommunikation. I och med det anställer man Jonas Tenje som kommunikationschef, en tjänst som inte funnits tidigare.

– Vår tid kräver att alla organisationer som har något viktigt att säga förstår vikten av god kommunikation. Det gäller både form och innehåll. Därför är vi i Svenska kyrkan Växjö mycket glada över att Jonas Tenje vill bli vår nya kommunikationschef, säger domprosten Thomas Wärfman i ett pressmeddelande.

Annons

Jonas Tenje har sedan tidigare två decenniers erfarenhet av kommunikation och även som kommunikationschef. Han har tidigare arbetat för Länsstyrelsen i Kalmar, Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun. Senast kommer han från Alvesta kommun.

– Rollen som kommunikationschef inom kyrkan är ny för mig, men också för Svenska kyrkan Växjö. Det ska bli väldigt roligt, spännande och garanterat lärorikt, och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppgiften, säger Jonas Tenje.

Jonas tillträder sin nya roll i augusti och kommer i och med detta att vara en del av domprostens ledningsgrupp.

Thomas Wärfman, domprost.
Thomas Wärfman, domprost.Foto: Hilda Frankki

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons