Annons
Växjö

Han får direktörsroll i regionen

Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Johan Lindberg, ny utvecklingsdirektör i Region Kronoberg.
Johan Lindberg, ny utvecklingsdirektör i Region Kronoberg.

Nu står det klart att det blir Johan Lindberg som blir ny utvecklingsdirektör i Region Kronoberg. En tjänst han tillträder 9 oktober.

Johan Lindberg kommer närmast från från rollen som sekretariatschef för Familjen Helsingborg, ett samarbete mellan elva kommuner i nordvästra Skåne som verkar för att skapa mervärde för invånarna i Helsingborgsområdet. Han har även arbetet med utvecklingsfrågor i såväl Region Skåne som Region Halland under totalt cirka 15 år.

Annons

– Nyckeln är att bygga broar mellan olika offentliga verksamheter och med samhället omkring oss, näringslivet, akademin och civilsamhället. Dialog och samverkan är våra verktyg, säger Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

Den tillträdande utvecklingsdirektören beskriver rollen med orden ”möjliggörare” och ”mellanrumsspelare”. Han menar att det krävs förståelse för varandras roller, viljor och ansvar för att lyckas på det nya arbetet.

Skåningen Johan Lindberg ser även mycket fram emot att lära känna Kronoberg bättre.

– Det känns som en oerhört spännande plats. Här finns besöksnäring, näringsliv och orter som är nationellt intressanta. Samtidigt är min bild att Kronoberg står för det småskaliga, nära och hållbara – och där vill jag vara med!

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons