Växjö

Han får nytt chefsjobb

Växjö • Publicerad 30 mars 2023
Nicolas Hansson blir ny förvaltningschef för kultur och fritid i Älmhults kommun.
Nicolas Hansson blir ny förvaltningschef för kultur och fritid i Älmhults kommun.Foto: Privat

Nicolas Hansson blir från och med i maj ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Älmhults kommun.

Han kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef för Smålands Konstarkiv och har tidigare bland annat varit chef för den publika avdelningen på Kulturparken Småland och Smålands museum, avdelningschef för kultur och konst i Växjö kommun samt chef för Växjö konsthall.

– Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda kultur- och fritidsförvaltningen i Älmhults kommun. Det är med stor nyfikenhet och ödmjukhet jag tar mig an uppdraget, säger han i en kommentar.

Älmhults kommun avvecklade kultur- och fritidsförvaltningen för åtta år sedan men den 1 januari 2023 fick nämnden sig egen förvaltning tillbaka.

– Jag hälsar med stor glädje Nicolas Hansson välkommen till Älmhults kommun. Nicolas har den breda bakgrund och gedigna erfarenhet som uppdraget kräver. Med sitt engagemang och sin kunskap inom området blir Nicolas en stor tillgång för att skapa en modern kultur- och fritidsförvaltning, säger kommunchef Susann Pettersson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.