Annons
Växjö

Han har gjort Smålandssången rockig

Växjö • Publicerad 26 maj 2023
Gustav Hector.
Gustav Hector.Foto: Alexander Hall

Som en del av kampanjen ”Hemma i Småland” har nu den 111 år gamla Smålandssången släppts i en ny, rockigare och ösigare, tappning. Bakom den nya versionen står musikern Gustav Hector och bandet The Hectors. Gustav berättar för P4 Kronoberg om hur han tänkte när han komponerade den nya versionen:

– Såklart man tänker på de småländska rocktraditionerna och såklart att man blir inspirerad av vännerna i The Ark.

Annons

Utöver musiken så är Gustav Hector även krögare. Tillsammans med sina kompanjoner så driver han den växjöbaserade ”De luxe koncernen”.

Kampanjen som låtsläppet är en del av, ”Hemma i Småland”, arrangeras för tredje året i rad av Destination Småland. Syftet är att locka fler besökare till just Småland.

– Gustav Hector har verkligen lyckats kombinera Smålandssången med sin rockmusik och skapat något riktigt unikt. Vi hoppas att detta blir Smålands nya soundtrack och att det kommer locka besökare att upptäcka saker de inte visste fanns. Vi tror nämligen att det är drömmarna som styr valet av resmål – inte fakta. Till konceptet hör också att Gustav tipsar om favoritplatser som är udda och spännande, säger Cathrine Rydström, PR- och marknadsansvarig på Destination Småland.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons