Annons
Växjö

Han öppnar ny salong i Växjö

Växjö • Publicerad 19 april 2023
Salam Altae, ägare Elit Zalongen.
Salam Altae, ägare Elit Zalongen.Foto: Maha Nasser

Elit Zalongen herr- och damfrisör har öppnat på Ringsbergvägen 5 i Växjö. Salongen erbjuder frisörtjänster för män, samt klippning och styling för kvinnor. Salam Altae och hans vän, som har arbetat som barberare i flera år, är de som satsar på salongen.

– Vi öppnade en barbershop i Irak. När jag kom till Sverige 2015 började jag jobba direkt. Nu bestämde jag och min vän oss för att öppna vår egen salong även här. Det här är vår första satsning i Växjö och uppslutningen är ganska god än så länge. Vi är mycket optimistiska över framgången med projektet. Och visst kommer vi att expandera inne i butiken och som ett första steg kommer vi att öppna en nagelvårdsavdelning. Efter det är det möjligt att expandera mer. För närvarande har vi anställt en person på damavdelningen medan jag och min vän jobbar på herravdelningen. I framtiden kan vi behöva anställa fler medarbetare, säger ägaren Salam Altae.

Annons

Stötte du på några utmaningar under öppningen av salongen?

– I början fanns det utmaningar. För det första är efterfrågan begränsad. I början måste man som ägare klara sig själv ekonomiskt. För det andra är det svårt att hitta skickliga frisörer att anställa. Dessutom kan den höga skatten vara ett hinder, särskilt i början. Det är att bra att det finns skattebefrielse under de första sex månaderna.

Salam Altae, ägare Elit Zalongen.
Salam Altae, ägare Elit Zalongen.Foto: Maha Nasser

Hur ser du på att starta bolag i Sverige?

– Generellt sett är satsningen bra och vi valde att satsa på frisörverksamheten för att det är vårt yrke. Att investera i frisörverksamheten är billigt, kräver inget stort kapital och påverkas inte av den ekonomiska situationen. För folk kommer inte att sluta klippa sitt hår. Det finns många jobbmöjligheter som frisör och jag råder unga människor att gå och lära sig det här yrket. Jag rekommenderar också att starta bolag om du är bra på ett hantverk. Det är bättre att starta eget om det är svårt att hitta jobb.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons