Annons
Växjö

Han tar över som regiondirektör

Växjö • Publicerad 18 mars 2024
Andreas Liljenrud blir tillförordnad regiondirektör i Region Kronoberg.
Andreas Liljenrud blir tillförordnad regiondirektör i Region Kronoberg.Foto: Alexander Hall

I april avgår Mikael Johansson (M) som ordförande för regionstyrelsen. Samtidigt har arbetet med att rekrytera en ny regiondirektör efter Martin Myrskog pågått. Nu har rekryteringen pausats eftersom Johanssons efterträdare ska få möjlighet att vara involverad i rekryteringsprocessen.

– Eftersom pausen innebär att rekryteringsprocessen förlängs, och den kandidat som sedan erbjuds tjänsten troligen har lång uppsägningstid, väljer vi att tillsätta en tillförordnad regiondirektör under en övergångsperiod, säger Mikael Johansson (M), ordförande i regionstyrelsen.

Annons

Det är Andreas Liljenrud, idag ställföreträdande regional utvecklingsdirektör i Region Kronoberg, som blir tillförordnad regiondirektör från och med den 1 juni.

– Jag tar mig an uppdraget som tf regiondirektör med stor ödmjukhet och respekt, eftersom våra verksamheter spänner över många ansvarsområden som berör och påverkar alla länets invånare på olika sätt. Jag känner regionens verksamhet och vår organisation i delar – men för mig blir det nu viktigt att sätta mig in i de frågor som jag har mindre erfarenhet av, till exempel hälso- och sjukvården, säger Andreas Liljenrud.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons