Annons
Växjö

Han utforskar brytpunkten mellan forskning och konst - kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 11 april 2023
Italienska palatset i Växjö.
Italienska palatset i Växjö.Foto: David Färdigh

Under tisdagen den 12 april välkomnas musikern och den konstnärlige forskaren Vincent Caers till Linnéuniversitetet. Han arbetar med att undersöka partitur, alltså notblad som innehåller alla stämmor i ett musikaliskt verk. Bland annat vill han ta reda på om det finns något annat sätt spela ett partitur än att följa det.

Det gör han genom vad som beskrivs som ett framtidsinspirerade performanceformat som han kallar för Umbraphonics. Med hjälp av Umbraphonics så kan han skapa elektroakustiska medieringar av såväl klassiska som modernare partitur. På så sätt vill han lägga grunden till hur forskning kan omsättas i konstnärlig praktik.

Annons

Under tisdagen så kommer Vincent Caers först att presentera sin forskning på Linnéuniversitetet under eftermiddagen för att senare på kvällen hålla en konsert på Italienska palatset. Konserten kommer att baseras på Bachs franska svit nr 5 och Bartoks Out of Doors. Konserten kommer även att ha ett efterföljande mingel.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons