Annons
Växjö

Hani från Växjö ska spela huvudroll på Malmö opera

Växjö • Publicerad 24 augusti 2023
Hani Arrabi (t.v.) i en uppsättning av ”Familjen Adams” på Växjö teater.
Hani Arrabi (t.v.) i en uppsättning av ”Familjen Adams” på Växjö teater.Foto: Lena Gunnarsson

I vår ska musikalen The Last Five Years sättas upp på Malmö opera. Den beskrivs som en ärlig historia om det finaste och jobbigaste av allt; kärleken.

Handlingen kretsar kring relationen mellan Cathy och Jamie som man i musikalen får följa från två håll. Rollen som Jamie ska spelas av Hani Arrabi från Växjö.

Annons

– Det är jätteroligt såklart! Och ärofyllt! Man tänker ju alltid att ”Äh de tar någon annan”. Men så blev det inte den här gången. Det är verkligen jättekul, säger Hani Arrabi på frågan hur det kändes när han fick reda på att rollen var hans.

Han landade rollen efter att ha varit på tre auditions på plats i Malmö. Hani berättar att manuset verkligen tilltalar honom och menar att det är märkligt att musikalen inte satts upp fler gånger i Sverige.

– Han som har skrivit den, Jason Robert Brown, har skrivit de bästa musikalerna tycker jag. Men de spelas inte så ofta vilket är konstigt.

Vad kittlar mest med att spela Jamie?

– Det är låtarna. Jag har använt mig av de väldigt mycket tidigare i andra sammanhang. Bland annat i musikalskolor, utbildningar och auditions. Jag har hört de sjungas av så många duktiga artister. Så det är både läskigt och roligt att ta sig an dem.

Det blir första gången i Hanis karriär som han jobbar på Malmö opera.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma ner till både Malmö som stad och till operan, det ska verkligen bli kul.

Hani går en fullspäckad höst till mötes. Repetitionerna för The Last Five Years smyger igång samtidigt som han spelar i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” i Karlstad. Som att det inte vore nog ska han också bli pappa i höst.

– Det blir en del pendlande och troligtvis inte så mycket sömn. Men det är det värt, säger Hani Arrabi med ett skratt.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons