Annons
Växjö

Hantverkare uppmärksammades i Växjö – får gesäll- och mästarbrev

Växjö • Publicerad 24 december 2023
Mottagarna av gesäll- och mästarbrev i Växjö.
Mottagarna av gesäll- och mästarbrev i Växjö.Foto: Pressbild

I november arrangerade Företagarna en utdelning av gesäll- och mästarbrev i Växjö kommunhus. Anne Marchal och Linnea Öman från Företagarna och Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande, och näringslivschef Lotta Fonsell uppmärksammade duktiga hantverkare som avlagt sina prov.

– Det här är en viktig och fin ceremoni med anor från 1300-talet. Idag lever vi i ett digitalt samhälle där AI tar över många yrken. Men behovet av skickliga hantverkare kvarstår och allt fler efterfrågar kvalitet och expertis, säger Anne Marchal, ordförande Företagarna Växjö Tingsryd Lessebo.

Annons

Fyra frisörer och en målare fick ta emot gesällbrev. Det är frisörerna Linnea Lundkvist, Ella Persson, Sahar Bajes och Klara Axbo samt målaren Morteza Akbari. Dessutom fick frisörerna Stella Stasai och Sara Henriksson samt tapetseraren Agneta Trybom ta emot mästarbrev.

Varje år delar Företagarna ut gesäll- och mästarbrev till de som avlagt godkänt prov i respektive yrke på uppdrag av Sveriges Hantverksråd.

Linnea Öman och Anne Marchal delar ut gesäll- och mästarbrev.
Linnea Öman och Anne Marchal delar ut gesäll- och mästarbrev.Foto: Pressbild

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons