Annons
Växjö

Här är Årets arbetsplats i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 11 maj 2023
Foto: Oscar Appelgren

Sedan 2013 har Växjö kommun delat ut utmärkelsen Årets arbetsplats med syftet att uppmärksamma goda exempel på arbetsplatser inom Växjö kommunkoncern som främjar värdegrunden, ett positivt arbetsklimat och ett hållbart arbetssätt.

2022 års vinnande arbetsplats har nu utsetts. Det är Hovs skolväg 13 som är ett LSS-gruppboende inom kommunens omsorgsförvaltning för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Annons

– Det känns fint att få utnämna Hovs skolväg 13 till 2022 års arbetsplats. Här respekterar och trivs medarbetarna med varandra, vilket bidrar till en verksamhet med stor förmåga och genuint engagemang att alltid sätta vårdtagaren i fokus, säger Johnny Werlöv (V), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Det är medarbetare inom kommunen som fått nominera arbetsplatser inom Växjö kommunkoncerns förvaltningar och bolag. Priset består av diplom och 30 000 kronor att använda till valfri aktivitet.

– Det är första året som jag är med och tillkännager den här utmärkelsen, vilket känns otroligt fint och viktigt. Hovs skolväg 13 är en arbetsplats som verkligen lyckas med att leva Växjö kommunkoncerns värdegrund i vardagen – till nytta för varandra och dem vi är till för, säger Catharina Rydberg Lilja, tillförordnad kommunchef.

Fakta

Juryns motivering

”På Hovs skolväg 13 arbetar alla för vårdtagarnas bästa, med målet att skapa en aktiv, trygg och hållbar vardag som är meningsfull för vårdtagarna. Inom arbetsgruppen finns ett gott arbetsklimat där alla hjälps åt för att stötta och utveckla varandra. Medarbetarnas olikheter, i form av olika nationaliteter och kompetenser ses som en tillgång. En annan framgångsfaktor som utmärker årets bästa arbetsplats är att arbetsglädje ses som en buffert mot stress. Hovs skolväg 13 är en arbetsplats där Växjö kommunkoncerns värdegrund hålls levande och där alla medarbetare trivs.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons