Annons
Växjö

Här är årets kulturstipendiater i Växjö

Växjö • Publicerad 19 mars 2024
Erik Börén underhåller kronobergarna, både som komiker och initiativtagare till standup-kvällar med nationella komiker.
Erik Börén underhåller kronobergarna, både som komiker och initiativtagare till standup-kvällar med nationella komiker.Foto: Calle Rydqvist

Fem kulturskapare i Växjö kommun får arbetsstipendier på 50 000 kronor vardera av Växjö kommuns kultur- och fritidsnämnd. Arbetsstipendierna ska stärka det lokala kulturlivet.

– Stipendierna är ett komplement till andra former av stöd, men det känns bra att kunna stötta några av alla våra fantastiska kulturskapare som levererar upplevelser till oss här i Växjö kommun lite extra, säger Martina Forsberg (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Totalt kom det in 42 ansökningar och fem personer valdes ut. Det är dansaren Fanny Karlsson, konstnären Leah Ireland, författaren Thomas Lissing, musikern Paula Gårsjö och komikern Erik Börén som får stipendium i år.

Stipendierna ska användas till egen konstnärlig praktik och/eller kompetensutveckling.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons