Annons
Växjö

Här är årets tema för Musikhjälpen i Växjö: ”Orsakar ett omänskligt lidande och död”

Växjö • Publicerad 10 oktober 2023
Musikhjälpen 2022.
Musikhjälpen 2022.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö och arbetet inför insamlingsevenemanget som innebär 144 direktsända timmar från en glasbur är igång på allvar. Nu har årets tema presenterats. Det är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

– Världen hungrar mer än någonsin, i modern tid. Hungern orsakar ett omänskligt lidande och död, och särskilt hårt drabbas barnen, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det är den värsta hungerkrisen i modern tid och fler än 700 miljoner människor är drabbade. Över 40 miljoner lever på gränsen till svält och nästan hälften av alla dödsfall bland barn under fem år beror på undernäring.

Pengarna som kommer in under Musikhjälpen 2023 kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas. Det kan handla om akuta insatser som att rädda liv i form matpaket, näringsbehandlingar, rent vatten och sanitet men även mer långsiktiga förändringar och satsningar.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons