Annons
Växjö

Här är Centerpartiet satsningar i Växjö inför valet

Växjö • Publicerad 4 augusti 2022
Andreas Olsson (C).
Andreas Olsson (C).Foto: Filip Sjofors

Centerpartiet i Växjö kommun presenterade under tisdagen en reformagenda för hela Växjö kommun inför höstens val.

Partiets huvudfrågor kommer att vara fler jobb, ett bättre företagsklimat som ger ökade skatteintäkter och mer resurser till vård, skola och omsorg.

Annons

– Vårt valprogram från Centerpartiet är heltäckande och vi är redo att fortsätta ta ansvar i Växjö kommun. Vi behöver fler jobb i kommunen för att kunna fortsätta göra satsningar inom skolan och välfärden. Centerpartiet arbetar för hela Växjö kommunens bästa därför måste det finnas närhet till förskola, skola och omsorg i hela kommunen, säger Andreas Olsson (C) kommunalråd.

Centerpartiet vill bland annat införa en servicegaranti där företagare och medborgare ska veta vad de kan förvänta sig av kommunen och förstärka etableringslotsen för att nya Växjöföretag ska etableras och växa. De vill också att kommunens samarbete med företagen ska förbättras och att kommunen ska skapa förutsättningar för att säkerställa matchning och kompetensförsörjning till företagen.

Centerpartiet vill också utöka allmän förskola från 15 till 25 timmar, ha större valfrihet mellan olika förskolor och skolor och se tydligare och snabbare investeringsplaner för att säkra landsbygdsskolornas framtid.

– Vi är måna om att Växjö kommun erbjuder skola, omsorg och service i hela kommunen. Det ska vara enkelt att få ihop vardagspusslet och vi vill att du ska ha samhällsservicen när där du bor oavsett om du bor på landsbygden eller staden, säger gruppledaren Annika Nilsson (C).

Partiet föreslår att fler trygghetsboenden ska byggas i hela kommunen, att ett landsbygdsråd införs för en ny organisation för landsbygdsarbetet i kommunen och att mer åkermark ska bevaras. Dessutom vill Centerpartiet att kommunen bygger cykelstråk för att knyta ihop staden och alla våra tätorter när fler cyklar.

Centerpartiet fortsätter även med sin vision Grön Stadsby som är ett område som prioriterar människors bästa med utsläppsneutrala hus, möjlighet till självodling, och smarta lösningar, med närhet till naturen, bra cykel och gångvägar och tillgång till basservice.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons