Annons
Växjö

Här är de lokala kandidaterna i EU-valet

Växjö • Publicerad torsdag 12:00 • Uppdaterad torsdag 13:10
Patrik Åkesson (KD), Tajma Sisic (S), Maria Garmer (V), Christina Rosén (L) och Magnus P. Wåhlin kandiderar alla till Europaparlamentet. Bilden är ett collage.
Patrik Åkesson (KD), Tajma Sisic (S), Maria Garmer (V), Christina Rosén (L) och Magnus P. Wåhlin kandiderar alla till Europaparlamentet. Bilden är ett collage.Foto: Lars-Göran Rydqvist/Alexander Hall/Henrik Petersson/Jonas Engman/Filip Nilsson

På söndag den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Det har varit väldigt stort intresse för att förtidsrösta i årets val. Ett antal från Kronoberg ställer upp som kandidater och hoppas från representera länet och Sverige i Europa. Bland dessa finns två av Växjös kommunalråd, Magnus P. Wåhlin (MP) och Maria Garmer (V).

Om man tittar på de mandat som de svenska partierna har i Europaparlamentet idag ser inte någon av de lokala politikerna ut att väljas in på grund av sin placering på valsedeln utan de måste samla många personröster. Exempelvis har Miljöpartiet tre mandat idag och Magnus P. Wåhlin är på fjärde plats på listan.

Annons

VXOnews har inför valet gått igenom Valmyndighetens lista över kandidater som ställer upp för de olika partierna. Nedan listar vi alla i Kronobergs län som ställer upp. Saknas något namn? Mejla oss här.

Socialdemokraterna: Tajma Sisic, 30 år, Växjö (Plats 9)

Centerpartiet: Thomas Haraldsson, 38 år, Alvesta (Plats 22)

Kristdemokraterna: Patrik Åkesson, 58 år, Växjö (Plats 19) och Anna Zelvin, 39 år, Växjö (Plats 36)

Liberalerna: Christina Rosén, 63 år, Växjö (Plats 17)

Miljöpartiet: Magnus P. Wåhlin, 53 år, Växjö (Plats 4)

Moderaterna: Marcus Walldén, 53 år, Ljungby (Plats 22)

Sverigedemokraterna: Pär Augustsson, 27 år, Ljungby (Plats 27)

Vänsterpartiet: Maria Garmer, 43 år, Braås (Plats 22) och Robert Armblad, 34 år, Växjö (Plats 31)

Alternativ för Sverige: Henrik Andersson, Tingsryd (Plats 22), Elisabeth Peterson, Växjö (Plats 43) och Christoffer Rudnik, Växjö (Plats 48)

Annons

Folklistan: Folklistan har några politiker uppskrivna på listan men den är öppen vilket gör att ett stort antal har samtyckt till kandidatur och vars namn kan skrivas på valsedel. Bland dessa finns ett antal från Kronoberg. Tordh Angshult (Alvesta), Daniel Strandh (Älmhult), Bror Richard F Lundqvist Parck (Uppvidinge), Hans Ljungberg (Älmhult), Stefan Johansson (Alvesta) och Fredrik Jonsson (Alvesta).

Kristna Värdepartiet: Gullan Malmquist, 81 år, Markaryd (Plats 16) och Yngve Malmquist, 84 år, Markaryd (Plats 50)

Piratpartiet: Christoffer Cederholm, 39 år, Väckelsång (Plats 15)

Valsamverkanspartiet: Partiet har inte listat sina kandidater men kandidater har samtyckt till kandidatur, som Martin Gustavsson i Växjö.

Värdigt liv: Paula Dahlberg, 37 år, Ljungby (Plats 1)

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons