Annons
Växjö

Här är de mest olycksdrabbade vägarna i länet under påsken

Växjö • Publicerad 29 mars 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Påsken är en av de mest olycksdrabbade perioderna under året. Inför årets påskledighet har försäkringsbolaget Dina Försäkringar med hjälp av statistik från Transportstyrelsen kartlagt de mest olycksdrabbade vägarna i Kronobergs län under påskhelgerna de fem senaste åren.

I Kronoberg är E4 den mest olycksdrabbade i påsktid, följt av riksväg 27, 30 och 28 samt länsväg 120. Victor Öberg, expert på fordonsförsäkringar på Dina Försäkringar, menar att många olyckor orsakas av stress och uppmanar förare att sänka hastigheten.

Annons

– Det räddar liv, och tidsförlusten är minimal. Genom att sänka farten från 90 till 80 kilometer i timmen blir tidsförlusten cirka 50 sekunder per mil. Planerar du resan och ger dig i väg några minuter tidigare kommer du ändå komma fram i god tid till äggmålningen, säger han.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons