Annons
Växjö

Här är de tio som kan bli Årets IT-kvinna

Växjö • Publicerad 10 november 2022
Kristin Kaasen, Colix utvecklings- och produktchef som är nominerad till priset Årets IT-kvinna.
Kristin Kaasen, Colix utvecklings- och produktchef som är nominerad till priset Årets IT-kvinna.Foto: Michaela Thornström

Varje år utses Årets IT-kvinna i Linnéregionen som är en utmärkelse som tillägnas en kvinna som arbetar för inkludering och mångfald och som inspirerar fler tjejer och kvinnor till en karriär inom branschen.

– Rapporter visar att den manliga energin fortfarande är dominerande inom branschen och som i alla team och verksamheter behöver vi en ökad mångfald och inkludering. Därför tog jag initiativet till Årets IT-kvinna i Linnéregionen för att bidra och agera till att fler tjejer och kvinnor uppmärksammas och även stannar och utvecklas inom tech, säger Catarina Bachér, initiativtagare till föreningen Digitri.

Annons

Nu har årets nominerade kvinnor presenterats. Det är anställda på bland annat Södra, Readly, Visma Spcs, Smålands Spelhall och Colix.

– Under mina år i techbranschen har jag haft förmånen att jobba med många fantastiska team och roliga produkter så att få en sådan fin nominering som Årets IT-kvinna ser jag som en fantastiskt hedrande bonus, säger Kristin Kaasen, produkt- och utvecklingschef på Colix.

Den 16 november presenteras vinnaren som får ett specialanpassat individuellt program som löper under ett år där pristagaren får ta del av huvudaktörernas kunskaper, erfarenheter och nätverk för att stärka sig i sin egen utveckling och profession.

Fakta

Årets nominerade

Maria Händevik, Head of Service Management IT, Södra

Sanna Lindkvist, Development Manager, Readly

Natasha Asimiadis, Team Leader – Core, Automation & Tooling, LeoVegas Group

Linda Svahn, Team Magnager & Agil coach, Visma Spcs

Kristin Kaasen, Product- and Development Manager, Colix

Isabelle Strömsrud, Software Developer, Visma Spcs

Ida Lidholt, Delägare esportsbolaget European Speedrunner Assembly, ägare och VD Smålands Spelhall

Emelie Nilsson, Software Developer, Kvadrat

Camilla Heiding, Software Developer, Tietoevry

Aida Begovic, Kommunikation och affärsutveckling, Zenta

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons