Annons
Växjö

Här är eldsjälarna och föreningarna som får regionens stipendium

Växjö • Publicerad 29 oktober 2022
Anna Zelvin (1:a vice ordförande Folkhälsoberedningen), Selin Hult, Ulrika Glanshed, Leif Rydell, Eva R Ericsson, (ordförande i Folkhälsoberedningen), Jan Stemberger, Anna Lorentzon och Magnus Carlberg (2:a vice ordförande i Folkhälsoberedningen)
Anna Zelvin (1:a vice ordförande Folkhälsoberedningen), Selin Hult, Ulrika Glanshed, Leif Rydell, Eva R Ericsson, (ordförande i Folkhälsoberedningen), Jan Stemberger, Anna Lorentzon och Magnus Carlberg (2:a vice ordförande i Folkhälsoberedningen)Foto: Pressbild

Fem föreningar och fem ledare i dessa föreningar tilldelas Region Kronobergs folkhälsostipendium 2022. Ledarna har på olika sätt bidragit med att arbeta aktivt för barn och unga.

– Folkhälsoberedningen vill årligen uppmärksamma initiativ som på olika sätt bidragit till en positiv hälsa i länet. Våra barn och unga är vår framtid och det finns så många fantastiska ledare och föreningar som arbetar aktivt med att stärka barn och unga. Årets stipendiater har alla gjort värdefulla insatser inom detta område, säger Eva R Ericsson, ordförande i folkhälsoberedningen.

Annons

Ulrika Glanshed och Ingelstads Innebandyklubb finns med bland mottagarna. Hon beskrivs som en förebild för alla inom föreningen och peppar, stöttar, utvecklar och inspirerar både barn och vuxna.

Fakta

Folkhälsostipendiater 2022

Jan Stemberger och Vislanda Skol IF

Skol IF arbetar hälsofrämjande och individstödjande gentemot Vislandaskolans högstadieelever.

Jan Stemberger har varit drivande i föreningen under många års tid. Han har ett stort socialt engagemang och bevakar även de svagas intresse inom föreningen. Han har ett lugn och tappar inte tilltron till det goda i varje individ, samtidigt som han genom tydliga regler och engagemang visar vad som krävs för att kunna leda andra.

Selin Hult och Community Involvement

Community Involvement i Älmhult är en helt ideell rörelse som stöttar unga, nyanlända och flyktingar. Föreningen har under flera år stöttat mängder av unga människor som kommit till Älmhult och hjälpt till med integration genom utbildning, jobb och trygghet.

Selin Hult är en av eldsjälarna som driver föreningen. Hon har ett stort engagemang i att stötta människor och få dem att känna sig trygga. Hon är en sann humanist som alltid visar vägen.

Anna Lorentzon och Tingsryd United

Anna Lorentzon är en drivande ledare i fotbollsföreningen Tingsryd United och numera även ordförande i ungdomssektionen. Hon visar alltid ett stort engagemang och ödmjukhet inför sina uppdrag.

Anna Lorentzon är en älskad tränare samt förebild för alla barn och ungdomar i föreningen. Hon har en förmåga att se varje spelare i laget och utveckla var och en efter sina förutsättningar.

Ulrika Glanshed och Ingelstads Innebandyklubb

Ulrika Glanshed är en engagerad ledare inom Ingelstads Innebandyklubb. Varje dag möter hon barn och unga i rollen som tränare, där hon inspirerar till rörelse och lärande men även personlig utveckling.

Ulrika är en förebild för alla inom föreningen. Hon peppar, stöttar, utvecklar och inspirerar såväl barn som vuxna. Hon är en förebild på många plan som bryr sig om alla i sin närhet.

Leif Rydell och Skruvs IF

Skruvs IF består av fyra sektioner: fotboll, friidrott, gymnastik & styrka samt tennis & padel. Leif Rydell och hans medarbetare i Skruvs IF sätter fart på hela den lilla orten Skruv. De jobbar ständigt med integration av ungdomar inom föreningen.

Just nu planerar Skrivs IF för en riktad verksamhet till barn och unga med funktionshinder i hela närområdet. Genom sin entusiasm och kreativitet försöker föreningen hela tiden få barn och unga att röra på sig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons