Annons
Växjö

Här är företagarna som prisas i Växjö

Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
Vinnarna under Växjö kommuns näringslivskväll 2023.
Vinnarna under Växjö kommuns näringslivskväll 2023.Foto: Pressbild

Under onsdagskvällen arrangerade Växjö kommun och Företagarna årets näringslivskväll på Växjö konserthus. Det blev mingel och prisutdelning när kommunens företagare uppmärksammades och hyllades.

– Näringslivskvällen är ett av våra sätt hylla våra fantastiska företagare i kommunen. De är oerhört viktiga för att vi ska ha ett starkt samhälle, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Fem priser delades ut under kvällen. Årets företagare i Växjö kommun blev Fredrik Albertson, Henrik Johansson Marken och Freddie Edqvist på ITK Envifront AB, som tidigare har utsetts till Årets gasellföretag i Kronobergs län. Årets unga företagare i Växjö kommun blev Sandra Hartman på Japas Kitchen AB som driver Izakaya Moshi och Izakaya Station i Växjö.

– Det är som alltid svårt att välja pristagare av alla nominerade, duktiga och drivna entreprenörer. I år har det varit extra svårt och konkurrensen har varit stenhård. Vi tycker att Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2023 med sitt driv, sin hållbarhet och sitt innovativa tänk är mycket goda förebilder och representanter för Växjös företagare, säger Anne Marchal, ordförande för Företagarna Växjö.

Årets nyföretagare i Växjö kommun blev MG Locate AB och vinnaren av Växjö kommuns innovationspris blev C3C Engineering AB. Dessutom initierades ett nytt pris för socialt företagande och engagemang som tilldelades den ideella föreningen Atrium. Priset är instiftat för att inspirera till att starta sociala företag, skapa fler arbetstillfällen och utveckla sociala insatser.

– Det här är ett tillfälle då vi får möjlighet lyfta olika hedervärda insatser under året genom våra olika priser. Det känns extra roligt att kunna lyfta fram våra hjältar med stort socialt engagemang, säger Lotta Fonsell, näringslivschef, Växjö kommun.

Mattias Söderqvist, vd och delägare i Alutrade, och Sara Lennqvist, lärare på Centrumskolan samt CSR-ansvarig för Östers IF och Öster i samhället, var konferencierer och det lokala bandet The Hectors stod för musikunderhållningen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons