Annons
Växjö

Här är företagen som betalar högst löner i länets kommuner

Creditsafe listar varje år företagen i Sveriges kommuner som betalar sina anställda bäst. I Kronobergs län är Älmhultsbaserade Ikea Retail Services ohotad etta med en årlig snittlön på 986 000 kronor.
Kronoberg • Publicerad 25 december 2023
Rejlers Sverige AB på Hjalmar Petris väg 42 i Växjö.
Rejlers Sverige AB på Hjalmar Petris väg 42 i Växjö.Foto: David Johansson

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe tar varje år fram statistik över de företag som betalar ut de högsta snittlönerna i samtliga Sveriges kommuner.

Listorna gäller aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad/antal anställda från företagens bokslut. Alla snittlöner är inklusive skatt, exklusive sociala avgifter och löner till vd och styrelse ingår inte.

Annons

För Kronobergs län visar statistiken att Ikea Retail Services AB i Älmhult betalar ut de i särklass högsta snittlönerna. Bolagets 261 anställda har, enligt Creditsafe, en årlig genomsnittlig lön på 986 000 kronor.

Näst högst snittlöner i länet har Växjöföretaget Rejlers Sverige AB med 1 058 anställda. Den årliga snittlönen för teknikkonsultföretaget hamnar på 624 000 kronor.

Här är företagen med högst snittlöner i länets övriga kommuner:

  • Alvesta: Vida Alvesta AB, 70 anställda, 520 000 kronor i årlig snittlön
  • Lessebo: Vigo Edbergs Transport Aktiebolag, 63 anställda, 463 000 i årlig snittlön
  • Ljungby: Ljungby Energinät AB, 52 anställda, 556 000 i årlig snittlön
  • Markaryd: Gerdmans Inredningar Aktiebolag, 55 anställda, 517 000 i årlig snittlön
  • Tingsryd: Nelson Garden AB, 65 anställda, 547 000 i årlig snittlön

Högst upp i kommunrankingen finns Solna och telekomjätten Huawei, som intagit förstaplatsen som Sveriges bäst betalande företag. Här får de 194 anställda en genomsnittlig årslön på 2,3 miljoner.

Det bäst betalande företaget i Sverige med flest antal anställda är Stora Enso AB i Falun. Där ligger snittlönen för de 1 352 anställda på 730 000 kronor.

Fotnot: Uppvidinge kommun finns inte med på Creditsafes lista i år

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons