Annons
Växjö

Här är företaget som betalar högst lön i Växjö

Kronoberg • Publicerad 17 december 2022
Ikea Retail Services AB i Älmhult har högst genomsnittslön i Kronoberg.
Ikea Retail Services AB i Älmhult har högst genomsnittslön i Kronoberg.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe gör varje år en kommunranking över företagen som betalar högst genomsnittslön i Sveriges kommuner.

Listan grundar sig på aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad delat på antal anställda från företagens egna bokslut som lämnats in till Bolagsverket. Statistiken baseras på inkomna och godkända bokslut till och med den 3 november. Alla snittlöner är inklusive skatt men exklusive sociala avgifter. Lön till verkställande direktör och styrelse ingår inte i sammanställningen.

Alvesta: Vida Skog AB

Annons

Bolaget har 67 anställda, varav 82 procent är män. De har en genomsnittslön på 509 000 kronor.

Lessebo: Lessebo Paper AB

422 000 kronor är snittlönen för bolagets 111 anställda. 75 procent av medarbetarna är män. Företaget har en av kommunlistans lägsta genomsnittslöner.

Ljungby: PostNord Strålfors AB

Bolagets 448 anställda har en genomsnittslön på 532 000 kronor. 62 procent av de anställda är män.

Markaryd: Gerdmans Inredningar Aktiebolag

Förra året toppade Konecranes Lifttrucks AB listan i Markaryd med genomsnittslön på 512 000 kronor. I år toppar Gerdmans Inredningar Aktiebolag med 538 000 kronor i snitt för bolagets 52 anställda, varav 56 procent är kvinnor.

Tingsryd: Nelson Garden AB

Tingsrydsföretaget med 63 anställda, fem färre än förra året, har en genomsnittslön på 543 000 kronor. 63 procent av medarbetarna är män.

Uppvidinge: Granflo Bygg Aktiebolag

Den genomsnittliga lönen för Uppvidingeföretagets anställda är 506 000 kronor. Granflo Bygg Aktiebolag har 70 anställda varav 99 procent är män. Förra året toppade Spaljisten Aktiebolag listan med ett snitt på 480 000 kronor.

Växjö: Maskin & Mekan i Växjö AB

Förra året toppade Växjö Lakers listan över arbetsgivare i Växjö som betalar ut högst lön till sina anställda. I år heter toppbolaget Maskin & Mekan i Växjö AB enligt Creditsafes lista. Den genomsnittliga lönen på företaget är 458 000 kronor. Maskin & Mekan i Växjö AB har 64 anställda varav 91 procent är män.

Älmhult: Ikea Retail Services AB

Ikeabolaget har en av landets högsta genomsnittslöner på 1 223 000 kronor. Bolaget har 217 anställda, varav 59 procent är kvinnor. Jämfört med förra året har bolaget 30 fler anställda och snittlönen var i fjol på 1,02 miljoner kronor. Med Ikeabolagets högsta genomsnittslön hamnar Älmhult sexa på kommunlistan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons