Annons

Här är Karriärföretagen i Kronoberg: ”En enastående arbetsgivare”

Fem företag med huvudkontor i Kronoberg tar plats på listan över Karriärföretagen 2024. De hyllas som arbetsgivare av Karriärföretagen.
Växjö • Publicerad 17 november 2023
Vida med huvudkontor i Alvesta är ett av Karriärföretagen 2024.
Vida med huvudkontor i Alvesta är ett av Karriärföretagen 2024.Foto: Jonas Engman

Sedan 2011 utser Karriärföretagen de arbetsgivare som anses bäst på HR och attraktionsarbete. Karriärföretag är en utmärkelse som guidar kandidater till arbetsgivare där de kan få en bra start på karriären och de som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Nu har 2024 års Karriärföretag presenterats och på listan finns fem företag med säte i Kronobergs län. Ett av företagen är Vida som för andra året i rad utsetts till Karriärföretag.

– Att återigen bli utnämnd till Karriärföretag är väldigt hedersamt. Att juryn tar fasta på vår företagskultur samt vårt fokus på medarbetarna är roligt, det betyder att våra ansträngningar syns och gör skillnad. För oss på Vida är medarbetarna vår viktigaste resurs och det är genom deras engagemang och drivkraft som vi hela tiden når nya mål, säger Camilla Milton, som är personalchef på Vida.

Annons

Utöver dessa finns ett antal företag som har verksamhet i länet, som exempelvis Obos, Almi, Fastighetsbyrån, Consid, Atea och Bixia.

Vida

Alvestabaserade Vida beskrivs som en arbetsgivare som utmärker sig genom sitt fokus på medarbetarnas trivsel och utveckling. Företaget prioriterar enligt juryn att ”skapa en arbetsplats där mångfald och samarbete uppmuntras och där varje medarbetares unika kompetens och perspektiv är värdefulla”.

Södra

Juryn anser att att Södra är ”en enastående arbetsgivare som placerar människor och deras utveckling i centrum för att gemensamt skapa en lovande framtid”. Södra beskrivs som unik som organisation och kooperation och tar ansvar för en hållbar framtid genom att främja ledarskap, samarbete och kontinuerlig utveckling.

Fortnox och Nibe. Bilden är ett montage.
Fortnox och Nibe. Bilden är ett montage.Foto: Montage: Jonas Ljungdahl/Jonas Engman

Fortnox

Fortnox beskrivs som en ”dynamisk arbetsplats där innovation och framsteg är en del av vardagen” och där man har möjlighet att utveckla sin kompetens och karriär inom en teknikintensiv bransch som ständigt förändras.

Nibe

Markarydsföretaget är en internationell arbetsgivare med stark lokal förankring som enligt juryn har etablerat ett mycket starkt och attraktivt employer brand. I motiveringen står det att engagemang, delaktighet och innovation genomsyrar företaget och kulturen samt att det finns många utvecklingsmöjligheter för medarbetarna. Juryn skriver också att ”den som börjar sin karriär här är nästintill garanterad en mycket spännande karriär”.

Holtab

Enligt juryn utmärker sig Tingsrydsföretaget som arbetsgivare genom att skapa en arbetsplats där medarbetarna känner sig betydelsefulla och värderade.

”Om du söker en arbetsplats där ditt arbete är uppskattat och din professionella utveckling prioriterad, då är Holtab ett utmärkt val för din nästa karriärsteg”, skriver juryn i motiveringen.

FAkta

Urvalsprocessen för årets Karriärföretag

1. Grundkriterierna

Samtliga företag och organisationer i Sverige är med i urvalet för Karriärföretagen 2024. Runt 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner brukar klara grundkriterierna och dessa har möjlighet att utses till Karriärföretag 2024. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande:

– Minst 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning

– Personalchef finns i organisationen

– Löpande rekryteringsarbete

– ”Up & coming”: En arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men på annat sätt har utmärkt sig med sitt employer branding-arbete under det senaste året, har möjlighet att gå vidare i processen.

2. Expertpanelen granskar

Samtliga organisationer granskas av Karriärföretagens expertpanel som består av specialister inom HR, kommunikation och marknadsföring.

3. Expertpanelen betygsätter:

– Organisationens karriärsidor

– Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier

– Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker

– Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

Expertpanelen tilldelar varje arbetsgivare ett betyg på en skala från 1–10 för respektive kriterium. De 400 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg.

4. Juryn utser

Karriärföretagens jury utser de företag som blir årets Karriärföretag.

Källa: Karriärföretagen

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons