Annons
Växjö

Här är Kronobergs Karriärföretag 2023

Växjö • Publicerad 17 november 2022
Isabella Wärvik, HR-direktör på Södra, och Johan Lundgren, affärsområdeschef Firman och COO på Fortnox.
Isabella Wärvik, HR-direktör på Södra, och Johan Lundgren, affärsområdeschef Firman och COO på Fortnox.Foto: Montage: Smålandsposten

Sedan 2011 utser Karriärföretagen årligen de 100 arbetsgivare som anses bäst på HR och attraktionsarbete. Karriärföretag är en utmärkelse som guidar kandidater till arbetsgivare där de kan få en bra start på karriären och de som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. På listan finns sex företag med säte i Kronobergs län, som vi listar nedan.

Fortnox (Växjö)

Fortnox beskrivs som en mycket modern arbetsgivare som har ett unikt employer brand. Med olika aktiviteter, som Fortnox Academy, lockar de till sig Sveriges talanger.

Annons

”Det finns en stark känsla för det kommunikativa och de förmedlar sitt budskap på bästa sätt. Riktigt imponerande och det bidrar helt klart till deras attraktivitet som arbetsgivare”

– Att tilldelas utmärkelsen för tredje året i rad är ett resultat av det gedigna och långsiktiga arbete vi gör för våra medarbetare. Tillsammans skapar vi en attraktiv, välmående och engagerande arbetsplats, säger Johan Lundgren, affärsområdeschef Firman och COO.

Ikea (Älmhult)

Ikea beskrivs som en platt organisation som erbjuder sina medarbetare goda möjligheter till utveckling. ”Med ett av Sveriges tydligaste arbetsgivarevarumärke är det en självklarhet att IKEA betraktas som en attraktiv arbetsgivare. IKEA utför ett employer branding-arbete som är i topp-klass”, står det bland annat i motiveringen.

Nibe (Markaryd)

Nibe beskrivs av juryn som en innovativ och etablerad arbetsgivare som har etablerat ett mycket starkt och attraktivt employer brand. ”NIBE har etablerat en nära relation till young professionals och den som börjar sin karriär här är nästintill garanterad en mycket spännande karriär!”, står det i motiveringen.

Vida (Alvesta)

Vida beskrivs som en mycket attraktiv och imponerande arbetsgivare som tar hand om och tror på sina anställda. ”Här får man växa och karriärmöjligheterna är många. Detta bidrar både till att Vida attraherar nya unga talanger, inte minst med sitt traineeprogram Väx med Vida med ett fokus på expansion och hållbarhet. Dessutom ser vi en stark företagskultur där medarbetarna stannar länge”, skriver juryn.

Södra (Växjö)

Juryn beskriver Södra som en etablerad arbetsgivare som erbjuder goda karriärmöjligheter för den yngre målgruppen. ”Här kan man utvecklas och få bra stöd i sin karriär. I en spännande bransch har Södra byggt upp ett employer brand som är unikt”, står det.

– Vi på Södra är givetvis otroligt stolta och glada för utmärkelsen som Karriärföretag 2023. Utmärkelsen stärker oss i vårt arbete med människor och kultur i centrum för att tillsammans skapa framtiden. Detta börjar med en verksamhet där varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och en omtanke om varandra, säger Södras HR-direktör Isabella Wärvik.

Holtab (Tingsryd)

Holtab beskrivs som en spännande och engagerad arbetsgivare som gör ett exemplariskt employer branding-arbete. Samarbete med personer, skolor och universitet lockar unga talanger till Holtab.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi lyfts fram som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Särskilt roligt är det att vårt hållbarhetsarbete och vårt samarbete med skolor och universitet uppmärksammas, säger Pernilla Sundén, personalchef på Holtab.

Bland Karriärföretagen 2023 finns också företag som Volvo, Vision, Skanska, Atea, Bjurfors, Fastighetsbyrån, Folksam, Northvolt och City Gross.

Fakta

Urvalsprocessen 2023

1. Grundkriterierna

Samtliga företag och organisationer i Sverige är med i urvalet för Karriärföretagen 2023. Cirka 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner har valts ut baserat på grundkriterierna och dessa har möjlighet att utses till Karriärföretag 2023. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande:

Minst. 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning

Personalchef finns i organisationen

Rekryterande organisationer

”Up & coming”: En arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men på annat sätt har utmärkt sig med sitt employer branding-arbete under det senaste året, har möjlighet att gå vidare i processen.

2. Expertpanelen granskar

Samtliga organisationer granskas av Karriärföretagens expertpanel som består av specialister inom HR, webb, karriärrådgivning, sociala medier & marknadsföring.

3. Expertpanelen betygsätter:

Organisationens karriärsidor: information, kvalitet och dynamik

• Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier

• Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker

• Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

Expertpanelen tilldelar varje arbetsgivare ett betyg på en skala från 1–10 för respektive kriterium. De 300 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg.

4. Juryn utser

Karriärföretagens jury utser de företag som blir årets Karriärföretag.

Källa: Karriärföretagen

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons