Annons
Växjö

Här är kulturutövarna och ideella ledarna som prisas

Växjö • Publicerad 28 april 2024
Växjö.
Växjö.Foto: Nadia Hagberg

Varje år uppmärksammar Växjö kommuns kultur- och fritidsnämnd kulturutövare och ideella ledare genom olika stipendier och priser.

Nu har mottagarna av årets kulturpris, årets kulturstipendier och årets stipendier för ideellt arbetande föreningsledare.

Annons

– Det är alltid lika roligt att kunna uppmuntra människor som lägger så mycket av sin tid och energi på kultur och idrott. Deras engagemang gagnar alla oss som bor här i Växjö, säger Martina Forsberg (S), ordförande, kultur- och fritidsnämnden.

Claudia Müller, musiker och pedagog, tilldelas årets kulturpris som delas ut för särskilt värdefulla insatser inom kulturområdet. Priset är en glasskulptur av Lena Bergström.

Fakta

Motiveringen till Årets kulturpris

”Med sitt outtröttliga engagemang och vilja att ständigt utvecklas, har Claudia Müller lyft fram blockflöjten i stora sammanhang, både nationellt och internationellt. Som musiker och pedagog verkar hon för blockflöjtsfamiljens plats och uttryck i flera olika genrer, där folkmusiken och den klassiska musiken är de mest framträdande. Claudia turnerar i ett flertal olika länder, men kommer då och då tillbaka till sin barndomsstad Växjö för att musicera i olika sammanhang. En genuin musiker, uttrycksfull och full av smittande energi – mycket värdig Växjö kommuns kulturpris”

Två kulturstipendier på 25 000 kronor vardera delas ut till unga, talangfulla och målmedvetna kulturutövare. Årets kulturstipendiater är Boel Gårsjö som studerar konstnärlig musik på Musikhögskolan Ingesund och Eyla Max som studerar musikal på Balettakademien i Göteborg..

Dessutom får flera ideella ledare stipendium. Stipendiet delas ut som en uppmuntran och är på 10 000 kronor vardera. Det går i år till Antonio Vergara i Tolg IF, Jonas Ripsäter i Växjö Judoklubb, Hanna Johansson i Braåsgymnasterna och Ola Lundh i Öjaby Sport Innebandyklubb.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons